,

Me quajnë…Ibrahim Kodra

Albas
Availability:

1 stok


Përshkrim i shkurtër

Piktori Ibrahim Kodra lindi në Ishëm të Durrësit më 1918 dhe vdiq më 2006 në Milano, ku jetonte prej më shumë se gjysmë shekulli. Me një krijimtaritë madhe prej gjashtë mijë veprash, ai konsiderohet si një nga modernët më të fuqishëm të piktorëve shqiptarë të gjysmës së dytë të shekullit të XX. Në historinë ë artit modern shqiptar e europian, Ibrahim Kodra ishte një nga profilet origjinale më spikatëse që edhe pse jetoi jashtë Shqipërisë, gjyrat dhe tema shqiptare ishin në thelbin e tij artistik. Bota e njohu si një pararendës të një qytetërimi të ri.

Detaje:

  • Shtëpia botuese: Albas
  • Autor: Luan Rama
  • Viti botimit: 2017
  • ISBN: 9789928029775
  • Faqe: 64

550 L

1 stok

Përshkrim i shkurtër

Piktori Ibrahim Kodra lindi në Ishëm të Durrësit më 1918 dhe vdiq më 2006 në Milano, ku jetonte prej më shumë se gjysmë shekulli. Me një krijimtaritë madhe prej gjashtë mijë veprash, ai konsiderohet si një nga modernët më të fuqishëm të piktorëve shqiptarë të gjysmës së dytë të shekullit të XX. Në historinë ë artit modern shqiptar e europian, Ibrahim Kodra ishte një nga profilet origjinale më spikatëse që edhe pse jetoi jashtë Shqipërisë, gjyrat dhe tema shqiptare ishin në thelbin e tij artistik. Bota e njohu si një pararendës të një qytetërimi të ri.

Detaje:

  • Shtëpia botuese: Albas
  • Autor: Luan Rama
  • Viti botimit: 2017
  • ISBN: 9789928029775
  • Faqe: 64
Marka

Viti botimit

2017

SHPORTA NË BEE

close